Flere skal arbejde mere: Her er myterne om fuldtidsarbejde

Hvordan vil de kommunale parter løse udfordringerne med, at mange medarbejdere arbejder på deltid, og hvilke myter findes der om fuldtidsarbejdet? Se filmen "En fremtid med fuldtid".

Af Bettine Romme Andersen 09/03/2021

40 procent af de ansatte i kommunerne arbejder på deltid, og det er en udfordring for velfærdssamfundet, for i nær fremtid kommer der til at være flere børn og ældre, samtidig med at mange medarbejdere går på pension.

Derfor skal flere arbejde flere timer.

Det er Kommunernes Landsforening og de faglige organisationer i Forhandlingsfællesskabet enige om. Derfor har de sat gang i en indsats, hvor 26 kommuner netop nu er i gang med at finde lokale løsninger, der skal få flere medarbejdere på børne-, ældre-, rengørings-, social- og sundhedsområdet op i tid.

I denne film gør de kommunale parterne op med myter om, at kerneopgaven ikke kan løses, uden at mange er på deltid og beskriver fordelene ved fuldtid for medarbejdere, borgere og kommuner.

Det er nemlig et fælles ansvar at få flere på fuldtid - et ansvar, som skal løses gennem dialog og fælles tiltag.

LÆS MERE OM INDSATSEN PÅ FULDTID.DK

Er du interesseret i flere artikler som denne?

Viden På Tværs samler de gode erfaringer fra kommunerne.
Tilmeld dig det nyhedsbrev, som passer til dit arbejdsområde, og få viden om nye indsatser, erfaringer fra den virkelige verden og gratis værktøjer.

Om fuldtidsindsatsen

KL og Forhandlingsfællesskabet er gået sammen om en indsats, der skal få flere kommunale medarbejdere op i tid eller på fuldtid.

Parterne vil samarbejde med 26 nøglekommuner om at udvikle handleplaner og afprøve redskaber, som skal munde ud i, at flere medarbejdere på sigt går op i tid eller ansættes på fuldtid.

De løsninger, som parterne og nøglekommunerne finder i fællesskab, vil løbende blive delt med resten af landets kommuner.