Specialteam - sådan gjorde vi

Her fortæller leder og medarbejdere hos specialteamet i Rødovre Kommunes hjemmepleje om vigtige overvejelser, hvis man ønsker at beskæftige sig målrettet med de borgere, som kan være udfordrende på grund af deres adfærd.

Af Metoder Mod Vold 20/03/2018
Metoder mod vold > Håndtering > 3. Specialteam - sådan gjorde vi
VIDEO 1: Særlige medarbejdere til særlige borgere

Det var vigtigt, at medarbejderne i lokalgrupperne opfattede specialgruppen som en hjælp - og tværfagligheden har været helt central for succesen.

Man skal vidensdele og modtage supervision, når man arbejder i specialteamet - og der er hele tiden kolleger parat til at bakke op med netop deres faglighed.

Det er vigtigt at overholde aftalerne og planerne ude hos borgeren. Hvis man synes aftalerne ikke fungerer, venter man med at tage diskussionen til man er tilbage på kontoret.

Det kan være svært at passe sit arbejde i specialteamet, hvis man synes det er synd for borgerne. Man kan godt have empati, men følelserne skal blive udenfor.

Kom godt i gang

Kunne I lade jer inspirere af tankerne og erfaringerne hos specialteamet i Rødovre Kommunes hjemmepleje? På næste side giver vi jer en række spørgsmål til refleksion og faglig dialog.

Metoder mod vold > Håndtering > 3. Specialteam - sådan gjorde vi