Pjece

Pjece: Praksisnær guide om mikromobilitet

Pjecen viser, hvordan akademikere gennem korte udvekslinger hos private virksomheder kan opnå flere kompetencer og værdifuld viden om erhvervslivet. Og det kan være til stor gavn for både medarbejdere og kommuner. Download hele pjecen her.

Af Mille Redanz 18/10/2017
AC

Akademikerne og KL er gået sammen om pjecen "praksisnær guide om mikromobilitet" for at udbrede kendskabet til mikromobiltet. Det vil sige, at kommunale akademikere får mulighed for at komme på udveksling i lokale virksomheder.

Der kan være meget at vinde for alle parter, hvis kommunale medarbejdere stifter bekendtskab med private virksomheder - også selvom det kun er i en begrænset periode. Som vigtig brobrygger mellem kommunen og den lokale virksomhed, bringer medarbejderen værdifuld viden om erhvervslivet tilbage til kommunen.

På den måde får kommunen også en større indsigt i, hvad de lokale virksomheder har brug for, og hvordan de fungerer. Den viden kan være med til at styrke den lokale erhvervsudvikling og forbedre kommunikationen i forhold til virksomhederne. 

I pjecen har Akademikerne og KL samlet de vigtigste pointer og bedste råd om mikromobilitet, og hvordan man som akademisk medarbejder eller leder kan bruge mikromobilitet som et særligt kompetenceudviklingsforløb. 

Pjecen er primært målrettet akademikere, der arbejder på de områder, hvor de er i tæt kontakt med lokale virksomheder. For eksempel inden for teknik og miljø, forsyning, affald og byggesager. Alle akademikere kan dog i princippet bruge pjecen til inspiration i forbindelse med kompetenceudvikling.

Du kan få mere inspiration og viden om mikromobilitet i pjecen. 

Pjece: Praksisnær guide om mikromobilitet
Hvad er mikromobilitet?

Mikromobilitet forstås som en ordning, hvor en kommunal akademiker udstationeres i en lokal virksomhed i en kortere eller længere periode.