Fyrværkeri

Personalepolitiske emner: De mest læste artikler i 2016

Julen nærmer sig, og 2016 er ved at rinde ud. Nedenfor kan du finde de ti mest læste artikler fra Viden på Tværs inden for de personalepolitiske emner.

Af Mille Redanz 19/12/2016

Er du bagud med din læsning af Viden på Tværs? Eller har du bare lyst til at genlæse en god artikel? Viden på Tværs har samlet de 10 mest læste artikler inden for Personalepolitiske emner til dig. 

Her kan du læse eller genlæse artikler om kerneopgaven eller kompetenceafklaring, der er blandt de mest populære emner på årets liste.                                                     

1: Det tilbyder SPARK

I denne artikel kan du læse om SPARK, og hvordan I kan bruge SPARK. SPARK er en fælles indsats skabt af KL og Forhandlingsfællesskabet, som tilbyder sparring og rådgivning til ledere og medarbejderrepræsentanter, der gerne vil arbejde med det psykiske arbejdsmiljø. 

2: Sådan bruger du kerneopgaven i hverdagen

Begrebet kerneopgave er de senere år blevet en fast del af det kommunale ordforråd. Men hvad betyder begrebet egentlig? Og hvad kan man bruge det til i praksis på en kommunal arbejdsplads? Læs om kerneopgaven, og hvordan du kan få nytte af den i denne artikel.

3: Øvelser til kompetenceafklaring

Mangler du hjælp til at blive klogere på dine egne kompetencer? Denne artikel tilbyder 11 individuelle øvelser og 10 gruppeøvelser. Øvelserne kan hjælpe dig med din egen kompetenceafklaring.

4: Derfor kan du ikke svare på spørgsmålet: Hvornår lever jeg op til mit ansvar?

Hvornår begynder og slutter mit ansvar? Det er et spørgsmål, der ofte bliver stillet på en arbejdsplads. Niels Åkerstrøm Andersen, der er professor på institut for Ledelse, Politik og Filosofi ved CBS, kortlægger i denne artikel de forskellige syn på ansvar, og hvordan de har udviklet sig gennem tiden.

5: Gode råd til at komme godt igennem nattevagter

Arbejder du om natten? Få råd og inspiration til at komme godt igennem dine nattevagter i denne artikel. 

6: Publikationer om kerneopgaven

Bliv klogere på kerneopgaven som begreb. Her kan du downloade en række udgivelser om kerneopgaven udarbejdet af en gruppe af eksperter og forskere fra Teamarbejdsliv og Center for Industriel Produktion.

7: Nøglen til kerneopgave-succes: Kend dit faglige bidrag

Læs om, hvordan du kan blive bedre til at bidrage til den fælles opgaveløsning på arbejdspladsen ved hjælp fra kerneopgave-konsulenten Anders Seneca.

8: Sådan træner du din mentale robusthed

Mental robusthed er ikke løsningen på alle problemer på arbejdspladsen. Men har du lyst til at træne hjernen lige som du træner kroppen, så kan du få fem øvelser her.  Øvelserne er lavet af klinisk psykolog Eva Hertz. 

9: Hvad er kerneopgaven?

Hvad betyder begrebet kerneopgaven, og hvem vedrører det egentlig? Er du i tvivl, så læs denne artikel, hvor Fremfærd stiller ti skarpe spørgsmål til lektor Ole Henning om begrebet, der blevet en fast del af kommunernes mantra.

10: Kerneopgaven sætter psykisk arbejdsmiljø i nyt perspektiv

Bliv klogere på, hvordan kerneopgaven kan gavne din arbejdsplads psykiske arbejdsmiljø. Viden på Tværs har spurgt konsulent og forfatter Ole Henning Sørensen om, hvordan kerneopgaven kan være med til at opbygge et stærkt arbejdsmiljø.