SPARK Case

Månedens overblik: Fik du læst de vigtigste personalepolitiske historier?

Her får du overblikket over de vigtigste artikler fra det personalepolitiske område fra den seneste måned.

Af William Meyer 02/12/2016

I månedens overblik for november kan du få inspiration til det psykiske arbejdsmiljø ved at læse, hvordan en tandpleje i Randers og et bosted i Herning har arbejdet sammen med SPARK om at sætte fokus på kerneopgave og samarbejde. 

Du kan også læse, hvordan en mødemodel gør det tværfaglige samarbejde mere effektivt i blandt andet Gladsaxe og på Borhnholm. 

Tre råd til at samarbejde på tværs

I artiklen Tre råd til at samarbejde på tværs kan du læse to eksperters råd til, hvordan man samarbejder på tværs. Du kan for eksempel få inspiration, hvis du selv er i gang med et tværfagligt projekt, eller du kan blive klogere på, hvad man i det hele taget får ud af et tværfagligt samarbejde.

I modellen nedenfor er de tre pointer opsummeret. Hold musen over ikonerne for at læse beskrivelserne. Artiklen fortsætter.

https://www.thinglink.com/scene/852213177876742146

 Få et bedre arbejdsmiljø med SPARK 

SPARK står for Samarbejde om Psykisk ARbejdsmiljø i Kommunerne og er et samarbejde mellem KL og Forhandlingsfællesskabet. SPARK har konsulenter ansat, der kan hjælpe dig, hvis der er problemer med det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen, og i november satte vi fokus på nogle af de gode historier, der er kommet ud af dét.

Det gjorde vi blandt andet, fordi SPARK i november igen åbnede for ansøgninger. Hvis du vil vide mere om SPARK eller søge om hjælp til din arbejdsplads, kan du gøre det her.

Hvis du vil have inspiration til jeres eget arbejde med psykisk arbejdsmiljø, kan du se, hvordan SPARK hjalp en tandpleje i Randers til at få fokus på det der virkelig betyder noget, når det brænder på, på arbejdspladsen. Det er i artiklen Kerneopgaven hjælper tandpleje med at prioritere opgaver.

Du kan også se, hvordan besparelser blev vendt om til noget positivt i artiklen Fra frustration til håb: Nu kan vi se handlemuligheder.

Vi kom af med alle de ting, der fyldte i os og fik det omsat til noget, vi kunne arbejde videre med

Sådan lød det eksempelvis om forløbet fra Annette Kirkeby, der er socialpædagog og medarbejderrepræsentant i sit MED-udvalg.

Kom i gang med Det Tværfaglige Rehabiliteringsmøde

I november kunne du også komme rundt i det danske land og se, hvordan man afholder Det Tværfaglige Rehabiliteringsmøde. Det er i vores video nedenfor.

Det Tværfaglige Rehabiliteringsmøde er en arbejdsmetode, der betyder, at I på et struktureret møde på 60 minutter kan koordinere 10 rehabilieringsforløb på tværs af faggrupper, på tværs af vagter og på tværs af bestiller og udfører. Hvis du vil i gang med det, kan du også få en gratis håndbog her.