to kvinder

Lykkes karriere slog rødder i Sønderborg Kommune

Lykke har boet i både Skotland, Aarhus og Grønland før hendes karriere førte hende til Sønderborg Kommune. Det var her, drømmejobbet var, så det var her, hun skulle til. Vi har talt med Lykke om livet en yderkommune, og hvilke muligheder det har givet hende.

Af VPT 28/11/2017

Hvorfor har du valgt at søge job i Sønderborg Kommune?

Det var fordi, det var et interessant job. Jeg havde ikke nogle bekymringer om, hvilken kommune det var i. Jeg tænkte ærlig talt overhovedet ikke over, hvor det var henne. Det vigtigste var at få et fedt job.

Hvilke muligheder så du i jobbet?

Det var en mulighed for at arbejde direkte med målgruppen, de unge, men også direkte med forvaltningen. Det er ikke kun arbejde med borgeren eller papirarbejde, men en god blanding. Det, synes jeg, lød helt vildt spændende. Når man kommer som nyuddannet, bliver man taget enormt godt imod. Det er en lille by, og jeg kan nærmest ikke gå i Netto uden at møde nogen, jeg kender. Du får rigtig hurtigt et godt netværk. Nogle frygter, at det faglige niveau er lavt i yderkommunerne.

Føler du, det er tilfældet?

Overhovedet ikke! Vi har for eksempel lavet et projekt med de unge, der involverede noget skateboard og breakdance, som vi var de første til at gøre. Jeg var efterfølgende ude på en konference for at fortælle om projektet, og der var det tydeligt at høre, at det var mere vanskeligt for de helt store kommuner at gennemføre. Det er svært for de små aktører at finde ud af, hvem man skal hive fat i med forslag som disse. I vores kommune, som er en mindre kommune, har jeg et indtryk af, at det er nemt for borgerne at finde ud af, hvem man skal henvende sig til. Det er nemmere at samarbejde hos os, netop fordi vi er en mindre kommune. Borgmesteren kan kende mig, når jeg går på gangen. Sådan tror jeg ikke, det fungerer alle steder.

Hvad er det fedeste ved at arbejde i Sønderborg kommune?

Det er helt klart den her nærhed. Det er nemt for mig at komme i kontakt med en kollega, fordi det er en mindre kommune, og jeg med det samme ved, hvem jeg skal hive fat i. Og så arbejder jeg meget tæt med politikerne. Det er spændende, fordi man bliver inkluderet i mange ting, og det er nemt at arbejde på tværs. Derudover bliver mine faglige kompetencer hele tiden udvidet. Der bliver investeret noget i det jeg laver, så mit arbejdsområde er blevet bredere, siden jeg startede. Jeg har eksempelvis lært at arbejde med sagsbehandlinger, som jeg ikke havde noget erfaring med, da jeg startede.

Hvorfor har du valgt at bosætte dig i Sønderborg Kommune?

Jeg bor i Sønderborg Kommune, fordi det var her, jeg fik job. Det var total skræmmende at skulle væk fra Aarhus, væk fra hele mit netværk og alle de ting, der sker i byen. Men så tænkte jeg: jeg kan jo altid flytte tilbage. Nu går jeg all in på det her. Og heldigvis har Sønderborg Kommune en rigtig stærk kulturprofil, hvor der sker rigtig meget. Man oplever ikke, at der er kedeligt. Derudover bor jeg meget billigere her. Jeg har råd til at tage på ferier og have en bil, så jeg nemt kan komme rundt.

Har du nogle dage, hvor du arbejder hjemme?

Ja. Jeg styrer egentlig selv min tid, så længe jeg bare får gjort det, jeg skal. Hvis det passer, kan jeg sagtens arbejde hjemmefra.

Om Lykke Stine Farre
Lykke

Alder: 30 år

Uddannelse: Virksomhedskommunikation. Uddannet ved Aarhus Handelshøjskole.

Job: Ungekoordinator i Sønderborg Kommune

Bopæl: Sønderborg Kommune

Om projektet: Job derude

AC og KL har som opfølgning på overenskomstforhandlingerne i 2015 sammen gennemført projektet ”Job derude – Fra Nørrebro til Nørre Nebel”.

Målet er at sikre, at nyuddannede akademikere får et ordentligt kendskab til, hvilken mangfoldighed af job- og karrieremuligheder, der er i en land- og yderkommune samt give kommunerne indblik i, hvilken værdi akademikere tilføjer i kommunen.