Styrk samarbejdet om kerneopgaven hjælper jer på jeres egen arbejdsplads.

Nyt undervisningsforløb sætter fokus på kerneopgaven

Hvordan definerer vi kerneopgaven? Hvordan samarbejder vi om den? Hvordan kommunikerer vi godt med hinanden, når vi samarbejder? Det er nogle af de spørgsmål, som et nyt gratis undervisningsforløb til kommunale arbejdspladser vil hjælpe jer på vej til at få svar på.

Af Personaleweb 14/01/2015

Samarbejde, kommunikation og kerneopgaven er de tre elementer, som et nyt undervisningsforløb til kommunale arbejdspladser har fokus på. Forløbet er udviklet af KL og Forhandlingsfællesskabet og søger at styrke medarbejdere og lederes samarbejde omkring kerneopgaven.

Undervisningsmaterialet er gratis og videobaseret og kræver dermed ikke, at I på arbejdspladsen har sat penge af til at hyre en konsulent. I stedet optræder journalisten Trine Sick som en sikker guide gennem undervisningsforløbets to moduler, der er bygget op omkring viden, eksempler og øvelser. Det eneste arbejdspladserne skal have til rådighed er en videoskærm eller en projektor, og så skal I afsætte 7-8 timer til hele forløbet. Foretrækker I at dele det op og tage et modul ad gangen, så er det også muligt.

Læs også: Tre råd til at samarbejde på tværs

Det første modul i forløbet drejer sig om samarbejde om kerneopgaven.  Her gennemgår I øvelser, der skal hjælpe med at skærpe den fælles forståelse af arbejdspladsens kerneopgave.  Dernæst drejer det sig om forståelsen for, hvordan alle faggrupper og enkeltpersoner bidrager til den fælles kerneopgave.

Andet modul handler om kommunikation om kerneopgaven. I gennemgår øvelser i, hvordan I på jeres arbejdsplads kan kommunikere præcist og i tilstrækkeligt omfang.

Undervejs i forløbet bliver I præsenteret for små videoklip, der viser nogle af de situationer på arbejdspladserne, hvor et anderledes samarbejde og en styrket kommunikation kan gøre, at opgaverne løses bedre.

Gå til Styrk Samarbejdet for at få mere at vide om undervisningsforløbet. 

 

 

Styrk Samarbejdet

Undervisningsforløbet tager afsæt i forskningen omkring social kapital og relationel koordinering samt analyser af kerneopgaven. Det er udviklet i samspil med lokale arbejdspladser og kommunale praktikere.

Forløbet er udviklet af KL og Forhandlingsfællesskabet i samspil med kommunale arbejdspladser og praktikere. Det henvender sig til alle typer kommunale arbejdspladser og egner sig særligt til enheder med op til 30 deltagere. 

Undervisningsforløbet har sit eget website. Læs mere og se videoerne her:

Styrk Samarbejdet